Duften av Marit Elisabeth Jensen

 Henia Gamborg Kjørsvik snakker med Marit Elisabeth Jensen, Head of Retail Services, Cushman & Wakefield   

 

1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du? 

 Hm, den lukter blåbærpannekaker og våte (hjemmestrikkede) ullvotter…. Min farmor strikket votter og sokker til alle barnebarna, så lukten av våt ull var ytterst tilstedeværende i barndommen.

På høsten dro hele familien på blåbærtur i skogen, og så laget vi pannekaker med nyrørte blåbær etterpå.

Solfylte somre på Hvaler lukter varme svaberg, tjære, salt sjø, tørt høy og søte markjordbær.  Hadde vært fint med  en parfyme med alle de duftene….

Det er rart hvordan lukt sender en tilbake i tid, og får assosiasjonene til å flomme….

 

2. Hva lukter Oslo? 

Det første jeg tenker på er kaffe...ikke bare på grunn av Kaffebrygga på Filipstad, men kaffebarer, kaffedrikkende oslofolk…vandrende kaffekopper preger bybildet…

Om noen uker lukter Oslo syrin…det er kanskje det mest magiske ved Oslo; vår og tidlig sommer er byen innhyllet i duft av gress og syrinbusker…

3. Hva lukter Nesodden?

Hehe…røkelse?? Det er ingen hemmelighet at det er yogastudioer i mange kjellerstuer rundt omkring på Nesodden…

Mitt Nesodden er nok en kombinasjon av grønn skog og sjø…På denne tiden av året ligger en mild og ren duft av hvitveis i nabolaget.

4. Hva lukter drømmemannen?

Jeg er så heldig at jeg har en drømmemann i livet mitt allerede. Han luktet godt da vi møttes, men enda bedre nå….Jeg har introdusert ham for duftuniverset hos Heaven Scent, så nå lukter han Accord Oud fra Byredo og Son Venin 09/05. Den lukter både grønt, tre og maskulint...Son Venin er nok favoritten.

 

5. Hvis Dirty Dancing var en lukt, hvordan ville den ha vært?

Tapt tenåringsuskyld? Det må være en kombinasjon av 80-talls hit`ene  Anaïs Anaïs fra Cacharel og noe i retning av Opium fra YSL…Eller Date! Husker du Date? Klissete og søte dufter som var på toppen av ønskelisten hver bursdag….De hadde navn som Pamela og Felicia…det ble sprayet intenst i mange klasserom og gym-garderober på 80-tallet!

 

← Eldre Nyere →