Duften av Régime des Fleurs

Vi har fått inn et nytt merke i Oslobukta: Régime des Fleurs. Parfymemerket ble grunnlagt i 2013 av den LA-baserte kunstneren Alia Raza, og består av et lite, men nøye kuratert utvalg av dufter. Duftene er moderne, og inspirasjonen er hentet fra blomsterriket, 90-tallet og hoffet ved Versailles. Her er et knippe av parfymene vi har luktet på, tenkt på, og umiddelbart liker veldig godt.

 

 

Himitsu

Denne parfymen dufter unektelig av sødmefylt og lun fiol. I likhet med iris er fiol pudret og såvidt krydret – men der irisen er kjølig og spiss, er fiolen varm og rund, og med et fruktig og lekent preg.

Himitsu har i tillegg noter av liljekonvall, safran og suede (tenk: hvis mykt semsket skinn hadde vært en duft!) Den dufter både av det unge, yndige, men også det mer modne og klassiske.

Fiolen er sensuell på et uskyldig vis, som å få øyekontakt med noen på bussen i ettermiddagsrushet, eller det godteri-aktige sødmepreget som kan gi assosiasjoner til sukkertøyene før et første kyss. Régime des Fleurs' idé bak duften var de stive kantene på dressen til en student ved Universitetet i Kyoto, sett gjennom et mauve filter.

På en annen side kan fiol minne om duften av en gammeldags leppestift (slik som Lipstick Rose er inspirert av) – som i mine øyne har en kjølig rosafarge. Den gjør at jeg forestiller meg en voksen kvinne med meninger like tydelige som garderoben er sharp.

 

Prøv Himitsu hvis du liker Lipstick Rose fra Frédéric Malle, BYREDOs Slow Dance eller Fleur de Peau fra Diptyque.

Chloë Sevigny // Little Flower

Å ha kjendiser som ansiktet utad for en duft, er noe som ofte forbindes med de store, kommersielle merkene. Som Henia uttalte i sitt intervju om Kalit med D2 forrige fredag: Med kjente skuespillere og store kampanjer i spissen, er det lett at selve duften ikke får like mye oppmerksomhet. Mange av de mindre parfymehusene foretrekker derimot at ingrediensene er de store stjernene.

Men så er det ingen regel uten unntak, og Chloë Sevigny får kanskje passere med større margin enn de fleste andre. New York-skuespilleren og moteikonet er kjent for sin gode smak og særegne klesstil, så jeg var spent på hvordan parfymesamarbeidet med Régime des Fleurs ville lukte.

Duften dufter rent og duggfriskt av rose, pomelo og solbærknopp, men har også mer distinkte noter av palo santo-røkelse og sort te. Den er verken en sær eller banebrytende duft, men er likevel interessant i sin enkelhet – akkurat som klesstilen hennes. Den får deg til å stoppe opp, dufte to ganger, før du så sprayer den på huden.

 

Prøv little flower hvis du liker Sublime Balkiss fra The Different Company, Eau Rose EdP fra Diptyque eller Mojave Ghost fra BYREDO

 

Al-Dukhan

Umiddelbart kjennes Al-Dukhan frisk og kjølig krydret. Egentlig ganske sporty, som en klassisk herreduft. Den har også en røkelses-lignende karakter, som liksom ligger over rommet som et tynt sølvfarget slør.

Jeg leser på notene, og får det ikke til å stemme: Oud, olibanum, kardemomme? Kan jeg ha lest feil? Blandet med de andre duftene på bordet?

Men etterhvert kommer ouden snikende – ikke tung eller sødmefull, som mange er vant til å kjenne den. Heller ikke fruktig og animalsk. Den gjør seg til kjenne som om laget med røkelsen i lufta har funnet seg til rette på kroppen, smeltet inn med de krydrede notene av varm hud. Som minnet om en sval, lysegrå silkebluse på en varm sommerkveld – slik minnet dukker opp når du omsider kjenner den første kjølige, røkte høstlufta.

 

Prøv Al-Dukhan hvis du liker Oud Satin Mood EdP fra Maison Francis Kurkdjian, Sunday Cologne fra BYREDO eller Santo Incienso fra The Different Company

 

Régime des Fleurs finner du i butikken vår i Operagata 75 og i nettbutikken.

← Eldre Nyere →