EMMAS TRE SOMMERDUFTER

Posted on June 19, 2017

Det er logisk å ville ha på seg andre dufter ettersom årstidene forandrer seg: Været, temperaturen og omgivelsene dine preger jo hva du trekkes mot - hva du har lyst til å gjøre og være. Jeg merker lett hvordan jeg, som mange andre, får lyst til å ta på meg friskere eller søtere dufter når det blir varmere og lysere ute - eller som en påminnelse om at det faktisk er sommer når juni er på sitt gråeste og sureste. 

Det er også fint å ha noen dufter som definerer en årstid, som får stå på hylla resten av året, men som man også kan ta frem i løpet av vinteren om man ønsker å leve litt på sommerminnene. Her er tre av duftene jeg helst kommer til å gå med denne sommeren:

Sel de Vétiver fra The Different Company

Denne parfymen er lukten av å hoppe i sjøen, for så å lufttørke i solen til huden er varm og litt solbrun. Jeg liker hvordan den litt tørre vetyveren gjør at duften minner meg like mye om bysommer i Oslo som noe mer eksotisk.

 Vittoria Apuana fra Profumi del Forte

Dette er en annen versjon av den ideelle solhuden, og lukter heller søt, myk sololje. Med noter av appelsin, banan(!) og vanilje er denne duften søt, myk og fruktig. Med andre ord en veldig eksotisk duft å drømme meg bort i når jeg skal ha den mindre tropiske jobbesommeren i byen. 

Rosa Greta fra Eau d’Italie

 Greta Garbo rømte fra Hollywood til Ravello på Amalfi-kysten på 1930-tallet, der hun levde med sin nye elsker; i en villa fylt med roser med utsikt over middelhavet. Duften er frisk og leken, og kjennes litt som å gå rundt og bære på en enorm bukett friske roser - slik jeg jo helst vil at en roseparfyme skal dufte. 

Reisestørrelser

Posted on June 12, 2017

I feriekofferten kan det være praktisk med mindre størrelser av favorittproduktene. 
Mange av merkene vi fører har små reisevarianter av bestselgere og typiske ferieartikler. 

PARFYME
Både Frederic Malle, Byredo og Diptyque tilbyr små reisevarianter av utvalgte parfymer fra sortimentet. 
Frederic Malle har 10ml sprayflasker av nesten alle parfymene i kolleksjonen. De kan enten kjøpes som et fullstendig sett 20 parfymer og tilhørende beskyttelsesetui, eller enkeltvis.
Etuiet selges også separat og kommer i sort eller rød. 

Byredo har flere ferievarianter når det kommer til personlig duft. 
Det mest populære produktet til sommerferien er parfymeoljen. Den inneholder ikke alkohol, og duftene blir milde og har kortere radius i oljeform. 
I tillegg kommer EdP-parfymene i 12ml flasker med tilhørende skinnetui som selges separat. Parfymene selges i sett på 3 av samme duft, eller i discovery-kits med tre forskjellige dufter i samme kategori.
Alternativt kommer Byredo også med hårparfyme, som også er en mer diskret måte å parfymere seg på i solen, og parfymepudder som er det siste tilskuddet i parfymeserien. 

Diptyque har i likhet med Byredo små sett med de mest populære duftene, og EdT i 20ml parfymeoljer i 7,5ml roll-on flasker

HUDPLEIE
Flere av merkene våre tilbyr små reisekits med det mest nødvendige av hudpleie.
Erno Laszlo har dobbeltrens-produktene i små reisepakker på 50 og 60ml for forskjellige hudtyper og hudproblemer.

Diptyque har små reisestørrelser av noen av produktene, og et sett med flere varianter i reisestørrelse.

KROPPSPLEIE
i kroppspleie har også Diptyque praktiske reisestørrelser og Eau D'Italie har en reisevennlig toalettmappe som inneholder sjampo, balsam, showergel, bodylotion og en liten sample på badesalt.

INTERIØRDUFT

I tillegg til egenpleie har Diptyque og Byredo små reiselys i 70g som er enkle å ha med seg i feriekofferten.

 

Duften av Cecilie Egeberg

Posted on June 07, 2017 | Posted under CecilieEgeberg, duft, Duftenav, frenchlover, NYKR, reverencehandwash

Henia snakker med Cecilie Egeberg, designer, duftkonsulent og kvinnen bak Nykr.

 

1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du? 

   Vi bodde på Møhlenpris i Bergen, og jeg tenker på oppgangene hvor vennene mine bodde. Vi fløy inn og ut hos hverandre. Matlukter, skurekrem og våt sement. For ikke å glemme røyklukt...Dette var jo på 80- tallet, så alle røykte, overalt. Røyklukt inni bilen! Jeg spilte fotball, og foreldrene stod på sidelinjen og der lå det et teppe av røyk, ha ha. Min bonuspappa var snekker, så vår oppgang luktet sagflis. Atelieret til mamma som lå i etasjen over leiligheten vår, luktet av terpentin, maling og trykksverte. Mamma sparte på kaffegrut til å skrubbe hendene med, kaffegrut blandet med zalo fjerner maling, og lukt. Genialt, litt som Aesops Reverence håndvask.

   2. Hva lukter Oslo?                                                                                             

   For meg lukter Oslo kaffe, ikke bare fra Filipstadkaia, men generelt alle kaffebarene, og et meget kaffedrikkende folk. Og jeg tenker på syrinene, og lukten over hele byen når de blomstrer en gang i mai. Noe sjølukt, som preger luften, noe vått.

    

    

   3. Hva lukter Bergen? 

    Bergen lukter mer; mer vått, og friskere. Det er jo de samme elementene som i Oslo, sjø og asfalt ...Hvis det er sol, lukter Bergen helt annerledes enn ellers, da lukter det is og øl. Også tenker jeg på Fløyen, og der lukter det skog. Og Rododendron, det er massevis, og Nygårdsparken med kastajetrærene i full blomst, og lukten av våte kastanjer om høsten.

    4. Hva lukter drømmemannen?

    Han lukter som mannen min: French Lover. Den fikk han da han spilte fransk mann i Spamalot på Folketeateret, haha! Han brukte Issey Miyake i alle år, og var umulig å snu, men så kom French, og da var det Issey ut, og nå er det sikkert French Lover resten av livet.

    

            

   5. Hvis Dirty Dancing var en lukt, hvordan ville den ha vært?

   Jeg var så forelsket i Patrick Swayze. Elsket Rob Lowe og Patrick Swayze i Young Blood.

   Dirty Dancing luktet nok litt svette. Skinn, bil, bensin og piperøyk. 50- tallet som møter 80- tallet, Coco Chanel vs Date.. Nybonete gulv vs. Ajax. Leggevann vs. Jane Helen sjampo. Og parfymene Samsara og Loulou.

    

    Det får meg til å tenke på farmor, det var L´Air du Temps, mentos pastiller, sigarettrøyk og så hadde hun fyrstikker på do. Husker alle de luktene sammen, det er barndom. Min bonuspappa drev også med eiendom i Bergen, og han overtok et gammelt parfymeri hvor jeg fikk et enormt sett med sminketestere, også brukte jeg innlegget fra en konfekteske som jeg drev og blandet leppestiftene og alt mulig i de tomme hullene og lagde mine egne farger. Det er jo litt vittig å tenke på nå som jeg lager NYKR, at det på en måte startet med en konfekteske.             

   Den eneste parfymen som har vært med i overgangen, etter at jeg oppdaget mer nisjedufter, er Roma- den har vært med fra 80-tallet til nå. Den parfymen jeg har fått mest komplimenter for er Malle's Dries Van Noten, den må sprayes litt på avstand bare, den kan bli veldig sterk.  Og nå fortiden har jeg hang-up på sitrus og bruker Malle's Cologne Indelebile, og Bergamote fra Le Labo. Mûre et Musc er en "all time favorite". Jeg har blitt mer og mer glad i interiørparfyme i form av spray fremfor duftlys, datteren min fikk en som ble litt mye for meg, og av og til velter det Cyprès – duft ut av rommet hennes, ha ha ha.  

    

   H: Skal man være forsiktig med parfyme på noen måter?

   C: Ja! Forsiktig både for seg selv og andre. Parfymevett er alfa og omega. Man skal være forsiktig med alkoholbasert parfyme i solen, og så er det viktig å ikke dynke seg i duft da andre kan være sensitive. Om sommeren er det fint å duft-sette håret for eksempel, eller klærne. Det er mange andre måter å bruke duft på en den vanlige parfymespruten, og man kan godt tenke litt kreativt; man trenger ikke nødvendigvis å ha det på huden. Bottega Veneta laget en gang i samarbeid med L’Artisan Parfumeur en liten ’dufte-dings’ i skinn til å ha i/på vesken, så hver gang man åpnet vesken sin kom det et whiff av amber. Sånt liker jeg.

    

   A Lab on Fire -Eau d'Ipanema

   Posted on June 02, 2017

   Carlos Kusubayashi, mannen bak A Lab On Fire, flyttet fra Brazil til Japan da han var svært ung, og har derfor ikke så mange minner derfra, men han har alltid med seg et fotografi av seg selv, 2 år gammel, i sin fars armer på Rio de Janeiros Ipanema Beach. Hans far døde kort tid etter at bildet ble tatt, og han og moren flyttet til Japan hvor han vokste opp med hennes familie.

   Han oppdaget sangen " The girl from Ipanema" som tenåring, og sangen fikk en spesiell plass i hjertet hans; den knyttet ham til minnet om faren.

   Carlos fikk ideen om å skape en Ipanema-inspirert duft etter at han møtte Jean-Marc Chaillan på en fest hvor han fikk vite at parfymøren jobbet og bodde i Brasil med sin brasilianske kone. Resultatet ble Eau d'Ipanema, en duft-reise til sol, sjø, sommer og samba.

   Noter:
   Topp: Ananas, bergamot, røde frukter, mango, rosa pepper
   Hjerte: Appelsinblomst, tunisia LMR-vann, jasmin, freesia, neroli
   Base: Kremede noter, vanilje, musk

   Kjøp Eau d'Ipanema her, eller kom innom butikken vår på Eger og prøv denne og vårt store utvalg av solskinn, palmesus og bølgebrus på flaske!

   Escentric Molecules 4

   Posted on May 27, 2017

   Escentric Molecules 04 fokuserer på den futuristiske friskheten av Javanol, et rent sandeltremolekyl, i to forskjellige dufter.

   Escentric 04, er en formula, mens Molecule 04 er et molekyl.

   Javanol er en type sandeltremolekyl som holder på "gløden" og varigheten i naturlig sandeltre, men er mer "gjennomsiktig".

   Skaper Geza Schoen kaller det en "psykedillisk friskhet"

   Javanol har noen likhetstrekk med Iso E Super, den kommer og går, personen som bærer den mister evnen til å lukte den etter kort tid, men kan kjenne den igjen på et senere tidspunkt.

   Javanol eksisterer ikke i naturen, det ble skapt i et laboratorum hos Givaduan i 1996.

    

   Kjøp Molecule 04 her
   Escentric 04 her
   Eller se utvalget på Escentric Molecules serien

   Årets toppdufter, via Vixen.no

   Posted on May 25, 2017

   Duftekspert Henia Gamborg Kjørsvik hos Heaven Scent forteller VIXEN i en e-post at typiske topplister med bestselgende dufter ikke følger parfymeriets konsept og holdninger. Her kommer hun derfor med fem dufter som er verdt å prøve ut når vi går varmere tider i møte. 

   En Passant fra Frederic Malle

   Fra stjernenese Olivia Giacobetti som har laget blant annen Philosykos for Diptyque og L'Eté en Douce for L'Artisan Parfumeur. Første gang jeg luktet denne ble jeg så glad, og tenkte umiddelbart på 17.mai. Den dufter nettopp midten av mai i Oslo når syrinene står i full blomst, og du får en deilig blomstervind rundt deg på vei gjennom Slottsparken. En Passant betyr jo “passerende” på fransk, og er inspirert av Giacobettis barndom med skoleveien forbi syrintrærne i bestemorens hage. En vakker duft rett og slett, med hvit syrin, regn, agurk, hvete og bladene fra appelsintreet.

   Graine de Joie fra Eau d'Italie

   Denne duften er glad, som seg hør og bør med det navnet. Den formelig sprudler av granateple på en pudret bunn, og gir lovnader om sene sommerkvelder og bekymringsfrie solfylte dager. Med noter av røde bær, rips, granateple, fresia, praline, musk og sedertre.

   Mughetto fra Santa Maria Novella

   Hva er vel våren uten liljekonvall? Dette er ekte liljekonvall på en fantastisk frisk og elegant måte, med et hint av en grønn undertone som gir duften ekstra karakter. Fra verdens eldste eksisterende apotek og dufthus, Santa Maria Novella i Firenze. Kanskje noe for en vordende brud?

   Aquaysos fra Parfumerie Generale- Huitième Art

   Denne duften lukter både rent og masse av trenoter. Den har nesten en følelse av flytende tre, om det går an å si. Den er noe fruktig og inspirert av krystall.

   Eau de Lierre fra diptyque

   Lukten av eføy, som den hvite melken som kommer ut når du brekker en grønn stilk i to. Denne duften er superfrisk og grønn og friskheten holder lenge. Samtidig er den skarp, tørr og med en bitter sødme.

   Les hele saken her

   How To: Apply Bold Lipstick With Linda Rodin / Intothegloss

   Posted on May 22, 2017

   Duften av Maria Brinch

   Posted on May 15, 2017 | Posted under Duftenav, MariaBrinch, Molecule01

   Henia snakker med Maria Brinch, tekstil- og billedkunstner.

    1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du? 

   Det første jeg kommer på og kjenner i nesen, er grønnsåpe på furubord. Mamma sa alltid at det var rotete men rent, he he...Det er fint, sånn er det nok hos meg også nå. Og at det snart er sommer, at jeg ligger i hengekøya som er tykkvevd og gul og det lukter mugg av stoffet. Da er det vår, mai liksom. 

       

    2. Hva lukter Oslo?  

   Litt sandkasse. Eksos og sand, saltvann fra fjorden; ikke bare på Aker Brygge, men en saltvannslukt i hele byen, spesielt når det blåser eller er nedbør. Sand, eksos og fjord!

    

    

    

    

    

    

    

   3. Hva lukter Lærdal ?

   Det er mammas hjemsted, der er vi hver ferie. Da jeg var liten tok det 7-8 timer med     bussen, og det gjorde meg ingenting. Vi satt og leste og spiste potetgull og tittet ut. Det er i Sogn og Fjordane, med de høyeste fjellene og de har så liten himmel der! Når du titter opp og snur deg 360 grader blir liksom himmelen rammet inn av fjellene. Men hva lukter det der... vent da - det lukter våt jord og litt ferskvann...det lukter vann og jord i vannet.

   H: Ikke rart du liker Molecule 01, den lukter jo litt våt myr, litt vann.

   M: Ja, den lukter så godt på meg!

   H: Ja, veldig godt.

   M: Og i Lærdal lukter det vaskepulver i vinden, alle henger vasken ut. På vinteren lukter det av brent tre, folk fyrer i peisen har jeg inntrykk av.

    4. Hva lukter drømmemannen?

   Han har en sånn egen lukt som er helt fantastisk. Den minner om tujahekk, mild tuja, som du har gnidd mellom fingrene. Også lukter han veldig godt når det har regnet på han. Ikke best når han er nydusjet, det må gå litt tid. Vi var nettopp på hyttetur og  varmet vann i en tynn metallkjele på komfyren, og lukten av kokt varmt vann fra kjelen er så digg! Den lukten minner om han; mineralsk...det er jo assosiativt til Lærdal også.

    5. Hvis Dirty Dancing var en lukt, hvordan ville den ha vært?

   Den ville luktet sånn forsøkt utluftet svette lokaler, he he...godt brukt gymsal, ikke svette på en vond måte. Og den lukter godt brukt skinnjakke.

   En gang ble jeg nesten forelska i en gutt som fikk en bukett med tulipaner, trakk inn lukten av buketten og sa "Å, det lukter blomsterbutikk!" Det var så fint.

   Linda Rodin: Woman Made / Violet Grey

   Posted on May 14, 2017

   LINDA RODIN BLACK AND WHITE PORTRAIT PHOTOGRAPHED BY KENNETH WILLARDT, BOTTOM RIGHT PHOTOGRAPHED BY REBECCA POLLAK

   In the world of cult beauty products, few are cultier than Rodin Olio Lusso Face Oil, created by Linda Rodin in her New York City kitchen in 2006. A delicious-smelling blend of 11 essential oils, including jasmine and neroli, Olio Lusso can be found in the vanities of celebrities, fashion icons, royalty, and anyone who knows beauty enough to know about Rodin. Its sleek glass bottle and spare white label are the epitome of chic, much like the creator herself.  

   Rodin, a former model turned fashion editor turned in-demand stylist, was already worshipped in style circles for her easy elegance—all upswept snowy hair, perfectly colored lip (often red or berry), and impeccable denim. Her path to beauty entrepreneur came when she noticed a hole in the market for simple, easy-to-use skincare. She spent a year developing her facial blend, using the oils she had come to know and love over time.

   “I discovered argan oil in Morocco and evening primrose when I was young and had rashes,” she says, referring to two ingredients in the magic golden elixir. “I never made the oil with the idea of selling it or creating a business; the aha moment was the fact that friends and people I worked with, as a stylist, couldn’t get enough.” Their overwhelming enthusiasm meant that Rodin was working in her apartment to meet the demand, crafting 500 bottles (three at a time) one weekend in 2007.

   The face oil was soon followed by oils for body and hair (the latter developed with legendary hairstylist Bob Recine), along with items such as lip balm, perfume, and five pigment-rich lipsticks. “I decide what to make according to what I personally need or want,” says Rodin of her development process. “I don’t like to spend a lot of time getting out the door.”

   BEDROOM

   What is the atmosphere of your bedroom?

   My bedroom is my sanctuary. For me it is like being at the seaside. White floors. Pale, pale aqua walls. Cabinets of seashells I’ve collected. And about 50 thriving plants.

   Please describe your bed and your favorite thing about it.

   My bed is quite elevated. I’ve always been “The Princess and the Pea.” I have a white linen spread from John Derian. The top is taut, and the skirt is ruched and cascades forever. On the wall above my bed is an oil portrait of my mother from 1940. It is exquisite, and she watches over me.

   What time do you wake up?

   I wake up between 8:30 and 9:00 a.m., although I’d like to sleep until noon.

   How many hours of sleep do you require?

   Nine minimum.

   Any bedside beauty essentials?

   Yes. My nightstand has my Rodin Crema and Lip Balm. Nighttime essentials for me. 

    

   BODY

   Do you drink coffee or tea, eat breakfast?

   I wake up and take Winky (my poodle) out for a morning walk and get my cappuccino at a wonderful local bakery on the way.

   Do you work out in the a.m.?

   I never work out. I am not one who exercises. It’s never agreed with me.

    

   BEAUTY

   What is your morning skincare regimen?

   I rinse my face with warm water. Pat it semidry. Then I apply my Rodin Olio Lusso face oil. That’s it.

   What makeup and products do you use on a daily basis?

   My Olio Lusso face oil. Sunscreen (unfortunately a must), and then my lip pencil and lipstick.

   What’s your hair situation in the a.m.?

   Easy. I always wear my hair up, so that takes five minutes.

    

   BUSINESS

   What’s the first thing you read each morning?

   My emails and the New York Times.

   What business do you conduct before 10:00 a.m.?

   I always respond to the more pertinent emails. Then I try to write a list of things I need to do today and I weigh them by importance and plan my day around that.

   What time do you head to your office?

   I have a home office, so I’m in and out all day long. I try to close the door but that doesn’t deter the children [laughs].

   EGER Shopping Event 11. mai kl 16-20

   Posted on May 10, 2017

    

   Elemental energy facials 

   I morgen, torsdag 11. mai, i forbindelse med Eger's shoppingkveld,  får vi besøk av själ's internasjonale hudterapaut Henrik Gaardsdal som vil utføre mini-behandlinger med själ's fantastiske produkter hos oss. Henrik utfører behandlinger på en rekke kjendiser og verdenskjente makeup-artister samt på skjønnhets-redaktører fra Vogue og W Magazine.

   Dette er en fantastisk mulighet til å få oppleve og prøve själ's produkter! Henrik vil være hos oss hele denne torsdagen, så det er også mulig å komme innom på dagtid. Kontakt oss dersom du ønsker å reservere en tid eller drop innom. Henrik har også masse gode tips og kan hjelpe deg med å sette sammen en hudpleie-rutine tilpasset dine behov dersom du ønsker det. Behandling og konsultasjon er helt gratis og varer ca 20 minutter.

   For å booke tid, ring butikken på 22605652.

   Velkommen! 

   Elemental energy facials 
   Come and experience gemstone facials with själ international expert and therapist Henrik Gaardsdal. Henrik has worked on an array of international celebrities, journalists and makeup artists  including Tilda Swinton, Pati Dubrof, Gucci Westman and beauty directors from magazines such as Vogue, W and Town and Country.

   To book your free-of-charge consultation, call us on 22605652 or drop by and meet Henrik who will be in-store all of Thursday.

   Welcome!

   1 2 3 19 Neste »