Tips og råd til rensing av huden

Posted on October 31, 2014

Bruk en rens som er tilpasset din hudtype.
Mange tenker ikke på at det finnes forskjellige typer rens utviklet for forskjellige hudtyper og behov. 

Tørr moden hud trenger åpenbart en helt annen type rens enn en ung fet hud. Men hudens behov vil også endre seg med årstid og påvirkes av interne og eksterne faktorer som hormoner, stress, forurensning og kosthold. 

Hvis du har en sensitiv hud, er det fint å holde seg til en enkel og mild rens som rengjør huden skånsomt.
Eks: Aesop Fabulous Face Cleanser, Diptyque Radiance Boosting Powder, Embryolisse Lotion Micellelaire


Hvis huden din er tørr og/eller gusten, bruk en rens som gir deg naturlig fukt. Oljebaserte cleansere er fantastiske for tørr hud.
Eks: Aesop Parsley Seed Cleansing Oil, Diptyque Cleansing Balm, Tata Harper Refreshing Cleanser

 


På problemhud er det fint å bruke en rens med naturlig salisylsyre, eller andre antibakterielle ingredienser.
Eks: Verso Foaming Cleanser, Tata Harper Regenerating Cleanser, Aesop Amazing Face Cleanser

Ikke vask huden din med skitne redskaper.
Enten du vasker huden med hendene, en Clarisonicbørste, eller en vaskeklut, må du passe på at du har rengjort redskapet skikkelig på forhånd. Vask hendene dine med såpe og vann, pass på at vaskekluten din har blitt vasket skikkelig, bytt ut Clarisonicbørsten din hver/ annenhver måned. Det er veldig lett å glemme disse små detaljene, men det er viktig med rene hjelpemidler for å rengjøre huden.

Unngå å bruke en rens med mye sulfater. Cleansere med sterke såper kan endre pH-balansen i huden. Dette fører til at fuktigheten i ansiktet havner i ubalanse og at huden må jobbe ekstra hardt for å gjenopprette balansen.

Unngå å bruke renseservietter som hovedrens. De kan gi deg følelsen at en fresh ren hud, men de er definitivt ikke ideelle for daglig bruk. Det beste er å massere et renseprodukt inn i huden som også vil stimulere mikrosirkulasjonen og bidra til at produktet trekker dypere ned i porene. Wipes er greie å bruke på vei til trening eller for å fjerne makeup med, men du trenger en skikkelig cleanser hver dag, morgen og kveld for å rense huden.

Eksfoliering. Eksfoliering er bra for huden din. Det fjerner urenheter, tørr hud og hudormer. Eksfolieringen etterlater huden frisk, myk, jevn og glødende, og forbereder huden på andre behandlingsprodukter, som serum.

Tata Harper anbefaler å eksfoliere huden daglig, med en skånsom, mild peeling som er utviklet for daglig bruk (Tata Harpers Regenerating cleanser er et perfekt eksempel) Men ikke overdriv. Ikke bruk Clarisonic hver dag, ikke bruk for mye trykk med fingerne, og ikke bruk en peeling med de groveste kornene daglig. Skrubber du for hardt på kviser for eksempel, kan dette føre til at huden sprekker, som igjen fører til at bakteriene som er grunnlaget for kvisene blir spredt. I tillegg kan du få arr eller oppleve at kvisene sitter mye lenger når huden er sprukket.

 

Ved Tata Harper & Heaven Scent