Florabellio

Posted on May 20, 2015 | Posted under Diptyque, Duft, florabellio, heavenscent

Ideen til Florabellio startet i 2006 da diptyque-grunnleggerne Christiane Gautrot og Yves Coueslant besluttet å pensjonere seg. De etterlot seg hver sin duftidé basert på minner fra barndommen.

diptyques kreative direktør Myriam Badault og nese Fabrice Pellegrin begynte å plukke opp trådene fra minner og historier fra diptyque-grunnleggernes barndom for å forsøke å gjøre disse om til parfyme. 

Yves duftminner resulterte i Volutes. Det var ikke så vanskelig å lage duft av historier og minner om honningsøt tobakk, transatlantiske skip og elegante 40-talls kvinner.

Christianes duftminner ble en større utfordring. Hun hadde nevnt en landsby i Normandie, minnet om sjøsprut og epler som lå til tørk på sensommeren, og den gjenkjennbare og behagelige duften av nybrent kaffe fra den lokale butikken. Men hvordan skulle man kombinere disse duftminnene for å skape et olfaktorisk landskap? Det tok over fem år å finne den riktige balansen.

Terri Weifenbachs vakre naturfotografier bidro til å inspirere duften som den er idag. Boken hennes “Lana” gjorde at Myriam så paraleller mellom fotografi og parfymekreasjon; måten hun klarte å fange naturen i fotografiet på en levende måte, med lag, skygger og fokus. 
På sin siste tur til Lana i Italia tok Terri bilder av blomstrende epletrær. Dette ga dem ideen til å gjenskape duften av epletreet i blomst. Epleblomstessens står for nesten halvparten av duften i Florabellio og kombinert med osmanthus, fennikel og angelika skaper det en singulær akkord. Christianes minner inkluderte også kaffe, det olfaktoriske "uhellet" som danner basen i duften.

Fabrice Pellegrin ville skape en parfyme så kraftig og intens som et minne kan være.
Florabellio får sitt særpreg av tre råmaterialer:
- Epleblomsten er hovedingrediensen og utgjør 50% av duften. Noten av epleblomst måtte skapes spesifikt for Florabellio da den ikke eksisterer som den er. Blomsten er for skjør og det finnes ikke nok av den til at essensen kan utvinnes. Rekonstruksjonen ble skapt av en kombinasjon syntetiske og naturlige råmaterialer.
- Sjøsprut: Salt og akvatisk på samme tid, gir den parfymen et distinkt preg.
- Kaffe tilfører sødme, intensitet, varme og et nesten sirupaktig preg. Gir duften både styrke og mykhet.

For å sette ord på det olfaktoriske minnet ble forfatter og regissør Philippe Claudel bedt om å skrive en tekst om Florabellio. Les teksten her.

FLORABELLIO... a journey between memories and reality, a walk along the path of life leading us from Normandy’s woodland to its beaches.

Safia Ouares står bak de vakre illustrasjonene til Florabellio.

Kjøp Florabellio her.