Frederic Malle Monsieur

Posted on March 16, 2016 | Posted under brunojovanovic, fredericmalle, jovanovic, malle, monsieur, patchouli

I 2000 introduserte Frédéric Malle Editions de Parfums. Det var et revolusjonerende konsept; dufter komponert av verdens fremste parfymører ("neser"), signert av hver enkelt kreatør. 

Frédéric Malle tilbyr "nesene" en fantastisk mulighet - en jobb med helt frie tøyler, helt kompromissløst - som gjør at de kan skape sine egne "drømmeparfymer." Parfymehuset fungerer som et forlag, der Malle selv er forleggeren og "nesene" er forfattere- når de er enige om at duften er ferdig, publiseres den. Ofte tar denne prosessen mange år.
Parfymene blir dermed små kunstverk og hver enkelt duft en klassiker.
Denne enkle ideen har endret bransjen og hvordan parfyme skapes.

Hver nese har sin spesielle stil, så duftene har en stor bredde, og det finnes noe for en hver smak.
Selv om alle duftene lukter veldig forskjellig, kjennetegnes de av ingredienser av ypperste kvalitet og innovativitet og er laget for å blande seg perfekt med huden til den som har de på.
Editions de Parfums Frédéric Malle  er basert på tradisjonell fransk parfymekunst, og tilbyr de mest  luksuriøse komposisjonene på markedet.

Monsieur av Bruno Jovanovic.

I denne gjenfødelsen av en klassiker tar Bruno Jovanovic for seg patchoulien, en hjørnesten i klassisk parfymekunst. 

Denne sensuelle, elegante duften har en unik dose (over 50%) av patchouli som kommer fra molekylær destillasjon. Den blir for patchouli det Carnal Flower er for tuberosen. Monsieur er av mange sett som den maskuline motparten til Malle's ikoniske Portrait of a Lady.

Jovanovic dyrker her patchoulien til det ekstreme og utbroderer alle dens aspekter: Mandarinnotene i åpningen formidler en bestemt friskhet. Rom absolute tilfører en enigmatisk, lakrisaktig karakter, en link til patchouli-havet i hjertet av duften. Substansielle mengder sedertre, semsket skinn og røkelse skaper en sensuell og mystisk note mens hint av moderne amber tilfører en mørkere side. Vanilje og musk samler alt sammen og temmer dyret til et sensuelt, magnetisk men likevel sivilisert beist.

Ingen har brukt en så høy dose patchouli siden 70-tallet.

Til tross for duftens tilsynelatende enkle formula, har den fra starten av for Frédéric Malle frembrakt kompromissløse forførere som Alfonso de Portago, Mark Birley, Jose-Luis de Villalonga eller Gianni Agnelli.

Monsieur er en neo-klassisk parfyme. Maskulin og ekstremt elegant. 

Ingredienser: Mandarin Alehyde, Rum Absolute, Patchouli MD, Safran / Suede (suederal), Seder, Røkelse, Vanilje, Amber

Kommer i 50 ml og 100 ml. Kjøp Monsieur.

Bruno Jovanovic

Bruno Jovanovic er en av parfymeverdenens klatrende stjerner som utmerket seg stort som student ved Isipca, den berømte parfymeskolen i Versailles. Han er i dag en erfaren parfymør hos IFF og forfekter Kants filosofi at "skjønnhet er universelt og har intet konsept". For Jovanovic kan en parfyme være inspirert av et maleri, musikk eller bestemte ord.