Duften av Sondre Lerche

Sondre Lerche, artist, plateaktuell med skiva Pleasure snakker med Henia Gamborg Kjørsvik.

 

1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du?

S: Duften av smågodt. Det var noe jeg kjente i forgårs, som fikk meg til å tenke på smågodt -disken på Kløverhuset i Bergen. Pappa hadde klesbutikk, når vi besøkte han på jobben gikk vi innom Kløverhuset for å kjøpe sure smokker av smågodtmannen med den store barten.

2. Hva lukter Bergen? Og hva lukter Brooklyn? Oslo?

S: Bergen lukter som en våt hund, ha ha ha. Neida, eller jo vått, litt klamt og muggent, det er òg et barndomsminne,  å være varm og kald om hverandre, men alltid våt og fuktig etter skolen, på vei til øving på Verftet. Varm os av gummi fra gummistøvlene når du tar opp foten etter en lang dag ute.

 Brooklyn lukter boss, det er søppelstank overalt, og masse forskjellig matos, mye god street food, blandet med det skitne.  Det er kanskje derfor det er så vanlig å duftsette innendørs der, du kommer inn i en butikk eller et hotell, og det er en helt annen duftverden. De er mye mer bevisst en egen duftidentitet. Du vil være der inne fremfor å gå ut igjen i boss – stanken. Den beste duften er på Hotel Delmano, den duften har jeg faktisk savnet på turne i Norge!

 Oslo  lukter, vet ikke, pølse kanskje... Ha ha ha.

3:  Hva lukter drømmedama?

S: Drømmedama lukter brent tre, jeg elsker lukten av brent tre, av bål, sånn lukt du får når du har sittet ute rundt bålet, mmmm. 

S:Har jo hatt med Feu de Bois rundt på turne i USA i mange år, mange backstager med ymse lukt, mye vond lukt, og det lyset kamuflerer så bra.

 H: Hvor er det beste duftlyset dere har fått backstage etter at det ble satt opp på raideren deres?

S: Det har vært veldig mye Cotton ditt og Cotton datt, som ikke lukter cotton i det hele tatt, beste var faktisk i Alta!

 

4: Hvis Dirty Dancing var en duft, hva ville den luktet?

 S: Litt svette, og noe uskyldig, chapsticks og kjærlighet på pinne, sånn slow-dance på skoleballet, med kjærlighet på pinne som skraper mot tennene. Sånn; akkurat som dette lyset, sånn ville den luktet! (lukter på Loveless fra Byredo )

 

Nyere →