Personvern

Norge følger EUs personvernordning fra 25. mai 2018 som også kalles for GDPR (General Data Protection Regulation). Formålet er blant annet å stille høyere krav til hvordan bedrifter og organisasjoner behandler personopplysninger og digitale fotavtrykk. Du kan lese mer om forordningen hos Datatilsynet.

Når du bruker nettsidene til Heaven Scent samtykker du til vilkårene i denne personvernserklæringen. 

Innsynsretten går ut på at du kan spørre en virksomhet om hvordan opplysningene om deg behandles og at du kan be om å få vite hvilke opplysninger de har lagret. Ta kontakt på info@heavenscent.no for å etterspørre disse opplysningene, eller endre opplysninger som er feil.

Kontaktinformasjon:

Heaven Scent
Øvre Slottsgate 18-20
0157 Oslo

Tlf.: 22 60 56 52
E-mail: info@heavenscent.no

Heaven Scent AS, Org.nr 991 919 856

Personopplysninger

Vi samler inn personopplysninger som du sender til oss når du bestiller i nettbutikken, når du registrerer deg for nyhetsbrevet vårt, deltar i eventuelle konkurranser og på diverse kjøpshistorikk. Personopplysningene du sender til oss kan for eksempel omfatte kontaktinformasjon, fødselsdato og betalingsinformasjon. Vi kan også samle inn visse personopplysninger fra eksterne partnere, som adresseinformasjon fra offentlige registre og opplysninger om kredittverdighet fra kredittinstitutter, banker eller kredittvurderingsselskaper.

Vi anstrenger oss for at personopplysningene dine i så høy grad som mulig skal behandles innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) og i våre egne IT-systemer, men de kan også overføres og behandles i et land utenfor EØS (dvs. «tredjestater»). En slik overføring skjer bare til mottakerland med et adekvat beskyttelsesnivå i henhold til gjeldende lover. Hvis overføringen skjer til partnere for en tjeneste i USA, skjer dette bare til bedrifter som omfattes av «Privacy Shield» – en avtale om vern av personopplysninger mellom EU og USA.

Heaven Scent kan bruke personopplysningene dine til følgende formål:

  • For å bearbeide bestillinger og returer i nettbutikken vår
  • Til leveranser og sms-varsler om leveringsstatus
  • Ved kontakt angående eventuelle problemer med leveringen din
  • Ved korrespondanse om spørsmål og øvrig informasjon
  • Ved utsendelse av tilbud i form av nyhetsbrev, og da alltid med instruksjoner om hvordan du melder deg av videre utsendelser
  • Til analyser av kjøpsmønstre for å gi relevante tilbud og informasjon
  • Ved påminnelse om lagret handlekurv
  • Ved forespørsler om vurdering av kjøpte produkter
  • Ved annonsering av vinnere av konkurransene vi arrangerer
  • Ved eventuelle enkeltutsendelser for å forbedre tjenestene og tilbudet vårt

Vi lagrer opplysningene dine så lenge det kreves for å oppfylle formålene over, eller så lenge vi ifølge gjeldende lover må lagre personopplysningene dine. Deretter slettes personopplysningene dine.

Om informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som et nettsted lagrer på de besøkendes datamaskin. Mange nettsteder bruker informasjonskapsler til å gi de besøkende tilgang til forskjellige funksjoner. Informasjonen i en informasjonskapsel kan også brukes til å følge en brukers surfe-atferd på nettsteder som bruker samme informasjonskapsel.

Bestilling av varer i nettbutikken

For å kunne kjøpe produkter på nettstedet til Heaven Scent, må nettleseren din være stilt inn slik at du tar imot informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen din. Heaven Scent bruker informasjonskapsler til å gi deg som besøkende en god opplevelse på nettstedet, og gir tilgang til forskjellige funksjoner. Det kan være til handlekurven eller blant annet for å gjenta søk du har gjort tidligere, eller for å kunne tilby automatiske produktanbefalinger som kan være relevante for deg.

Når du skal bestille produkter i nettbutikken vår, må du godkjenne Heaven Scents kjøpsvilkår for å fullføre kjøpet. Personopplysningene vi samler inn tilknyttet bestillingen og forsendelsen din lagres i 2 år, siden du har rett til å reklamere eller klage på en vare i løpet av denne tiden iht. norsk lov. Deretter lagres bare opplysninger om transaksjonen i totalt 7 år iht. bokføringsloven. Likevel kan ikke disse transaksjonsopplysningene knyttes til deg som person.

Vi trenger navnet og e-postadressen din til bestillinger. For å gjøre kjøpet enklere for deg, kan du oppgi personnummeret ditt for å automatisk hente adressen din. Vi trenger navnet, adressen, e-postadressen og mobiltelefonnummeret ditt til leveransen og for å sende varsler på SMS. Denne informasjonen sendes videre fra oss til de forskjellige logistikkbyråene vi samarbeider med. Varsler om levering av pakken din sendes av noen av transportpartnerne våre.

Med denne informasjonen som vi får via kjøpet ditt, kan vi forbedre kundeopplevelsen og kundetilbudene våre. Vi kan f.eks. bedre tilpasse og utvikle fraktalternativer, kundekommunikasjon, produkttilbud, tips og utforme tips og informasjon som er tilpasset forskjellige kunders behov.

Klarna

Her finner du mer informasjon om Klarna, og her kan du lese brukervilkårene deres. Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.