HEELEY PARFUMS

Vi har gleden av å introdusere Heeley Parfums i Norge.

Som designer med sterk påvirkning fra naturen var det logisk for James Heeley at han skulle bli fascinert av duft. Som ung engelskmann i Paris lærte han gjennom sitt arbeid hvordan dufter ble skapt.

En av hans første parfymer, Menthe Fraîche (2006) er bemerkelsesverdig som en både kontemporær, elegant og samtidig svært bærbar duft laget av en både enkel og komplisert ingrediens: Mint. Hans velkonstruerte, naturlige og lette dufter har med tiden blitt til mer komplekse men fortsatt lekne kreasjoner; Cardinal, Esprit du Tigre, Hippie Rose og hans nyere kolleksjon med parfyme-ekstrakter. 

Note de Yuzu er Heeleys første samarbeid og ble laget for Maison Kitsuné sammen med Masaya Kuroki og Gildas Loaëc. Denne duften er en vellykket multikulturell blend av engelske, franske og japanske noter. 

 

Som autodidakt, er Heeleys arbeid under stadig utvikling og utgjør i dag en sammensatt kolleksjon av unike dufter, alle basert på fransk parfymekunst-tradsjon. Alle detaljer, fra utviklingen av dufter til den resirkulerbare innpakningen er laget 'in house'. I dag er Heeley en av få grunnleggere og eiere og dermed et av få helt uavhengige luksus-parfymehus i Europa. Denne uavhengigheten gir kreativ frihet.

James Heeley er født i Yorkshire men bor og arbeider i Paris, der han også har showroom i Passage du Désir.

← Eldre Nyere →