Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella

Vi er svært stolte over å være den eneste butikken i Skandinavia som kan tilby Santa Maria Novellas eksepsjonelle produkter. Santa Maria Novella er historisk og deres fantastiske butikk i Firenze er et museum vel verdt et besøk. I dag er Santa Maria Novella også et globalt merke med butikker i blant annet New York, Los Angeles, Tokyo og London.

Santa Maria Novella ble grunnlagt i Firenze i 1221 av dominikanske munker som dyrket medisinske urter i sine hager og brukte dem til å lage salver og pomader til klosterets sykestue. I 1612 ble apoteket åpnet for offentligheten og kort tid etter ble det hoffleverandør til Storhertugen av Toscana. På 1700-tallet spredte ryktet om apoteket med de eksepsjonelle produktene seg, og Santa Maria Novellas berømmelse strakte seg så langt som til Russland, Kina og Sørøst-Asia.

I 1866, etter at staten konfiskerte kirkens eiendom, gikk driften for første gang til en lekmann; Cesare Augusto Stefani, som kjøpte apoteket av staten. Santa Maria Novella drives den dag i dag av den samme familien. Alt produseres fortsatt etter eldgamle oppskrifter i den lille florentinske fabrikken, med lokale råvarer av høyeste kvalitet.

Historiene om Santa Maria Novella er mange, men en av deres kanskje mest kjente kunder var Katarina av Medici, som senere skulle bli dronning av Frankrike. Munkene laget blant annet en egen duft til henne som de kaldte «Acqua della Regina» (Dronningens vann). Katarina tok med seg duften til den franske hoff med stor suksess og den ble senere eksportert og komersialisert som eau de cologne da Giovanni Paolo Feminis begynte å produsere den i nettopp Køln. Acqua della Regina, som produseres fortsatt under navnet Acqua di Colonia Santa Maria Novella, er stadig en bestselger.

I tillegg til å være verdens eldste eksisterende parfymeprodusent, lager Santa Maria Novella en rekke eksepsjonelle produkter inkludert såper, hud- og kroppspleie, hårpleie, grooming-produkter til menn, hudpleie til barn, potpourri, duftlys og duftoljer. Disse herlighetene er å finne i vår butikk på Eger Karl Johan, Oslo. 

Santa Maria Novella kan ikke kjøpes i nettbutikken, men kan bestilles via mail: info@heavenscent.no eller telefon: 22 60 56 52.

www.smnovella.it