Vårlige favoritter: Duft

 

Endelig er våren her! Årstiden hvor tunge vintersko skal byttes ut med sneakers, og grønne knopper titter frem overalt. Duftpreferansene våre endrer seg også med årstidene. Det er fortsatt et par måneder til syrinen er i full blomst, men kan vi allerede nå lukte tegnene på våren som er på vei. Bli kjent med våre favorittdufter i overgangen til den nye årstiden.

 

Foto: Podium (1999), Wolfgang Tillmans

L’Amandière fra Heeley

"Denne parfymen dufter av å passere mandeltrær omringet av en frodig hage og høyt gress. Kjølig solfylt, duggfrisk og matt grønn i en deilig kombinasjon, akkurat slik som våren består av. Du kjenner liksom hvordan mandelen enda ikke er helt moden, og er fortsatt en grønn frukt på treet omringet av blader, og har absolutt ikke en marsipankake-lignende sødme. L’Amandière fra Heeley er duft som står i godt selskap av de grønne knoppene som snart vokser frem på trærne, men også utover våren."

- Oda

 

 

Fieno fra Santa Maria Novella

"Den tidligste våren forbinder jeg egentlig mest med lukten av det litt rå og jord-aktige som har ligget i dvale under snøen, men som nå titter frem. Den befinner i mellomstadiet mellom en kjølig, tørr vinter, og de første, grønne vårtegnene. Det er en god lukt, nettopp fordi den minner oss på at våren er på vei. Fieno fra Santa Maria Novella gir den meg litt den samme følelsen som jeg sitter igjen med etter de første plussgradene i mars. Denne colognen består av florale trenoter, og skal minne om duften av nykuttet høy. Spiss, tørr, gyllengul, og varm på den måten som de første, kjølige vårdagene også oppleves, på sin helt særegne måte. Den er ikke noe for alle, men jeg elsker den. Og den uansett en morsom duft å ha luktet på."

- Emma

 

Lys Méditerranée fra Frédéric Malle

"Dette er en duft av håp om bedre tider (noe vi alle kan trenge disse dager). Parfymen dufter av en salt havbris som stille blåser inn over ingefærliljer langs middelhavskysten på en lun sommerkveld. Appelsinblomstnoten i topp, og musken i bunn, gjør at duften kjennes lett som en bris, men med god holdbarhet på huden. Inspirasjonen er muligens noe mer sommerlig enn vi ser utenfor vinduet akkurat nå, og derfor en duft å drømme seg bort i."

- Christianne

 

← Eldre Nyere →