Ilijas høstfavoritter

For kunstner og Heaven Scent-kollega Ilija Wyller lukter høsten av våte trær, blader, bål og kanel. Det er varm søtbakst og salt kjøtt. Rødvin og Cognac. I høst gleder hun seg til å kle seg lagvis med duft og brenne duftlyset 34 fra diptyque.  Les om parfymene, interiørduftene og hudproduktene hun kommer til å bruke denne høsten – og duftene som står på ønskelisten.

 

Foto: Privat

Hvilke parfymer bruker du akkurat nå?

Musc Ravageur fra Frédéric Malle. Denne er av mine absolutte favoritter, med en fløyelsmyk og krydret sødme som nesten kan minne om søt bakst. Den har vært helt nydelig å bruke i vår og sommer, men jeg synes også den kler den kjølige høstluften. Da tenker jeg å bruke hårparfyme-varianten sammen med Himitsu eller Bois Datachaï på huden. 

Himitsu fra Regime de Fleurs. Denne duften har jeg falt hardt for! Men ikke på førsteinntrykket – jeg måtte prøve den på huden før jeg forstod hvor god den faktisk var. Det er en kompleks duft som minner meg om Tolu-balsam – den er suede, og avrundes med litt røkelse eller lær. Finurlig, elegant og distinkt samtidig som den er diskret.

Bois Datachaï fra Maison Crivelli. Denne gleder jeg meg til å bruke utover høsten. Jeg synes den lukter skog, selv om notene er solbær, sort te, patchouli og lær. Den er spesielt god i kombinasjon med hårparfymer som Bibliotheque og Musc Ravageur. 

Jeg liker å kle meg lagvis med duft og blande duftkilder. Et eksempel er å bruke interiør duft på genser, frakker og kåper. Dette i kombinasjon med hårparfymer og vanlig parfyme. At man kan kle seg med lukt lagvis - på samme måte som en kler på seg om høsten.

 

"Jeg liker at man kan kle seg med lukt lagvis - på samme måte som en kler på seg om høsten."

 

Denne høsten dufter Ilija av Bois Datchaï. Foto: privat

 

Handle Ilijas favoritter her

 

Hvilke interiørdufter innvier du høsten med?

Duftlyset 34 fra diptyque er i samme landskap som parfymene jeg liker, men er mye lunere med sandeltre og vanilje. Det skal lukte akkurat som butikken til diptyque i 34 Rue Saint Germain i Paris, som er en fin idé – og hjemstedet for et nydelig duftúnivers. Jeg har veldig lyst til å prøve dette lyset i kombinasjon med lyset Baies fra diptyque, som består av bulgarske roser og solbærblader.

Tree House fra Byredo. Et lunt lys med pimento, labdanum, guaïac- og sandeltre. Jeg syntes den lukter stenfrukt, men det kan hende jeg blander det med noe annet. Minner og ideer som dannes gjennom lukt er alltid så personlige – så der jeg lukter frukt, lukter noen andre kanskje tre. 

Jeg ønsker meg også flere interiørsprayer, og har lyst til å prøve alle disse duftene som romspray.

 

Hvordan er hudpleierutinen din?

 

"Jeg bruker SPF 50 fra Aesop i ansiktet. Den er egentlig laget for kropp, men jeg synes konsistensen er lett og fin til ansiktet. Den lukter i tillegg frisk peppermynte, med en lindrende effekt som holder kvisene unna."

 

Huden min er litt sensitiv, og jeg kan lett få kjipe kviser av å bruke for tunge oljer. I tillegg til å være veldig glad i sol, sliter jeg med pigmentering om sommeren. Det som har vist seg å funke for meg, er å bruke serumer om morgenen etterfulgt av solfaktor – ikke bare om sommeren, men året rundt. 

Jeg bruker Verso sin Daily Cleanser, etterfulgt av Santa Maria Novella sitt rosevann i både ansiktet og i håret. Jeg liker også Versos retinol-serumer til ansikt og øyne. Neste produkt blir dagkremen deres med solfaktor, men jeg jobber fortsatt med Aesops SPF 50. Den er egentlig tilregnet kropp, men jeg synes konsistensen er lett og fin til ansiktet. Den lukter i tillegg frisk peppermynte, med en lindrende effekt som holder kvisene unna.

 

 Foto: privat

 

Bruker du sminke? Isåfall, hvilke produkter?

Jeg bruker ganske lite sminke, men er veldig glad i kajaler og maskara. Til vanlig bruker jeg Laura Mercier Tinted Mosturizer. Den legger seg fint i huden, og jevner ut små detaljer. Jeg liker å litt lysere shimmer i øyekroken – det åpner blikket.

 

Fersken i Ilijas hånd, og i toppnotene på Patchouli Magnetik,
som står på ønskelisten i høst. Foto: Privat

 

Hva står på ønskelisten din i høst?

Patchouli Magnetik fra Maison Crivelli. Noen ganger er det bra med litt ekstra kraft i det en bruker. Da er Patchouli Magnetik en muskel av en parfyme. Den inneholder gardenia kombinert med hvit fersken etterfulgt av patchouli, sandeltre og lærakkorder. Det er ganske befriende hvor dominant patchoulien er her er - den er nesten litt salt.

Corniche fra Kalit.  Jeg elsker hvordan den dufter av kardemomme, nellik og spisskummen i kombinasjon med marine noter. Den er litt kjølig - uten å være crisp - som en fornemmelse av en bris eller en berøring - at en kommer borti noe.

 

Handle Ilijas favoritter her

← Eldre Nyere →