Odas badekar-favoritter

Badekar-sesongen er her. Se hvilke produkter Oda har stående på øverste hylle – eller snarere kanten av badekaret sitt – akkurat nå.

Tørrbørster fra Dr. Barbara Sturm og Cire fra Cire Trudon

Kropp

Tørrbørste

“Jeg prøver å tørrbørste kroppen så ofte som jeg kan. Om det ikke blir hver dag, passer jeg på at det ihvertfall blir et par ganger i uken. Gjerne før jeg går i dusjen eller badekaret.

Tørrbørsten setter i gang blodsirkulasjonen, gjør huden myk og jevn, og gir en slags kroppsmassasje med på kjøpet. Jeg tørrbørster bena med
Dr. Barbara Sturm sin tørrbørste i Medium, mens huden på overkroppen er litt mer sensitiv, og greier seg fint med samme børste i Soft – altså med en mykere kost.”

Kroppsprodukter

“Jeg kan få ganske tørre ben i løpet av vinteren, noe som sikkert mange kan kjenne seg igjen i. Da er også Nykr sin Sugar Body Polish helt herlig. Du får liksom skrubb og fukt i samme krukke. Denne sukker- og oljebaserte skrubben er også fin å påføre på tørr hud, slik at oljene virkelig trekker inn i huden. Klapp huden tørr med et håndkle etterpå, så bevarer du fukten fra oljen bedre.

Alternativt gir Santa Maria Novella sine badeskum også mye fukt, i hvert fall hvis du sammenligner det med de fleste andre badeskum. Akkurat nå bruker jeg badeskummet med duften Relax, som dufter varmt av kanel, appelsin og lavendel. Kombinert med Santa Maria Novella-lyset med samme navn (og duft!), eller duften av bivoks fra det røde glasset til Cire-lyset til Cire Trudon, gjør jeg det ganske enkelt for meg selv å bli liggende i badekaret i timesvis.”

Hår

“Det som er praktisk med badekar, er at du faktisk har tålmodigheten til å la hårkuren sitte i håret like lenge som det står på boksen. Istedenfor å stå med hodet utenfor dusjen, eller bli kald mens jeg slår ihjel en halvtime på at kuren skal virke, kan jeg heller kose meg med et varmt bad.”

For tørt hår

“For fukt og volum – med andre ord som hjelp mot livløst hår – bruker jeg for tiden Volumizing Cleansing Paste fra Christophe Robin som volum-sjampo, etterført av fuktmasken Honey Hair Cream fra Santa Maria Novella, som jeg lar sitte i håret en tjue minutters tid.

Har jeg ikke tid til å tilbringe timevis i badekaret, går jeg for Volumizing Conditioner med roseduft fra Christophe Robin, eller lar hårmasken fra Santa Maria Novellasitte over natten.”

For fargeløst hår

“Når jeg savner solen, bruker jeg Shade Variation Masque fra Christophe Robin i "Golden Blonde” for å lysne håret mitt en nyanse (uten å tørke det ut). Den er fin å bruke én gang i uka. Jeg grer kuren inn i håndkletørket hår med en bredtannet kam fra Maison Pearson, så fordeler produktet seg fint. La den sitte i håret i en halvtimes tid, så er håret et par nyanser mer gyllent en drøy uke frem i tid, om ikke mer. Det trengs”.

Ansikt

Jeg liker Dr. Barbara Sturm sin enzymrens fordi den er eksfolierende og mild på samme tid. Den er også drøy i bruk: Bland en klype av produktet med vann i håndflaten til det skummer opp, og du kommer langt med det. Jeg har den stående i dusjen, og påfører den ofte når jeg skal ta meg et bad. Det er ikke egentlig en maske, men lar jeg den sitte på noen minutter, kjennes det litt ut som en ansiktsbehandling likevel. Fordi den ikke tørker ut, funker den også veldig bra mot vintertørr og sliten hud.

Har jeg mer tid, og huden trenger mer pleie, har jeg på Tata Harper Floral Hydrating Mask i badekaret – eller etterpå, for den saks skyld. Den er like bra mot den tørre vinterluften ute, som i den tørre radiatorluften inne. I tillegg er den er helt gjennomsiktig, så du kan fint glemme å ta den av før du går ut døren.”

SE ALLE FAVORITTENE HER

← Eldre Nyere →