Nyttårsfavoritter

Nyttårsaften er vel gjerne litt en fake it till you make it-dag. Vi er alle litt slitne etter julen, og ikke minst slitne av vintermørket. Og kanskje har det vært nok sosiale, sene kvelder for en stund? Men nyttårsaften gjenstår, og vårt tips er å gjøre ditt beste for at året blir avsluttet på topp.

Ta deg en lur, tenn et duftlys, og sett av en time – eller tre – til deg selv på badet før du forlater huset, ønsker gjestene dine velkommen, eller feirer i ditt eget selskap. Så er du hakket nærmere å føle deg som kveldens Carla Bruni på Versace-fest i Paris.

Her har du våre beste tips for nyttårskvelden:

Skjønnhetssøvn (også kjent som en power nap)

Er du av typen som sliter med å holde deg våken til midnatt, selv på nyttårsaften? Eller har du planer om å holde på til det lysner? Uansett: start nyttårskvelden med en liten lur, og en deilig øyemaske i silke fra The Beauty Sleeper. Selv om det kanskje ikke er så mye dagslys å stenge ute, gjør den i hvert fall at du får tatt deg en hvil – uten å bare ligge og se på telefonen.

Duftlys

Begynn med å komme i stemning i eget selskap. Tenn et duftlys og sett på favorittalbumet før du hopper i dusjen. Mange av oss trenger et avbrekk fra juleduftene, og da anbefaler vi duftlyset Bois Cendrés fra Goutal. Det dufter varmt og lunt av tre og røkelse, og skal lukte som en magisk skog der alt er mulig. Med andre ord: Et lys som er like perfekt både før og etter midnatt.

Ønsker du å brenne noe friskere og mer oppløftende på badet mens du fikser deg? Da anbefaler vi det modne, men komplekse sitruslyset Cyrnos fra Cire Trudon eller fikentre-lyset fra Carriere Frères, som er treaktig, grønt og sødmefullt på samme tid. I selskap av et duggete baderomsspeil og et varmt baderomsgulv, kan du drømme deg bort til varmere tider og lengre dager før du snart forsvinner tilbake ut i desemberkulden.

Hud

At desember snart er over, er noe huden definitivt bærer preg av. Mørke ringer og bleke kinn kan heldigvis sminkes bort, men som alltid: Den aller fineste gløden kommer innenfra. Produkter trenger i prinsippet å brukes over tid for resultater skal synes, men for oss utålmodige (eller når vi simpelthen ikke har tid) finnes det alltid noen unntak som virkelig gir en umiddelbar effekt:

Tata Harpers Floral Hydrating Mask er noe i mellom en veldig tykk krem og en fuktbombe av en ansiktsmaske. I tillegg gir den en helt utrolig glød. Påfør et tykt lag før du legger deg, eller ta den på en halvtimes tid før du hopper i dusjen – den hjelper uansett mot ethvert tegn på vinterhud. Enda mer glød? Prøv den lette dagkremen Daily Glow fra Verso. Ubeskjedent lover den å gi huden en perlemorslignende glød. Noe den også gjør. Sammensetningen av ingredienser som Vitamin C og niacinamid, og kremens faktiske glød-partikler, kan du lett late som om du kommer rett til festen fra en dag i solen. Dr Barbara Sturms Lifting Serumpåføres sist i hudpleierutinen, og gir en umiddelbar oppstrammende effekt. Foretrekker du å gjøre det på den analoge måten? Gå over ansiktet med Gua Sha-massasjesettet fra Nykr, så får du i gang blodsirkulasjonen, får frem gløden og stimulerer hudens collagen-produksjon på få minutter.

Sminke

Å finne en god øyenskygge som passer til øyne, hudtone, hår OG smaken din, kan noen ganger virke håpløst. Det er jo en grunn til at det finnes så mange nyanser – men så finnes det heldigvis også et par øyenskygger som passer på veldig, veldig mange. Laura Merciers pudderøynskygge i fargen Topaz, for eksempel. Den har et gråaktig lillaskjær som er varmt og kjølig på samme tid. Den fungerer til alle øyenfarger, og utgjør en like god base for et smokey øye, som å stå alene på øyenlokket som en diskret skygge. Vårt tips er å legge den sammen med en sort liner og glitre den opp med kremøyenskyggen Caviar Stick i fargen Moonlight(tenk måneskinn med nyttårseffekter!). Påfør masse lipgloss på leppene før du går ut døra – Laura Merciers Lip Glacé i “fargen” Cosmic er glitrende, men transparent, og kan påføres med og uten leppestift under. Og kanskje litt Champagne Rose Luminizer fra RMS på kinnbena og amorbuen for anledningen? Så er du klar!

Hår

Uansett om du har fem minutter, en halvtime eller hele dagen, gjør en god fuktmasse stor forskjell på tørt vinterhår. Honey Hair Cream fra Santa Maria Novella fungerer på nyttårsaften, men også de 364 andre dagene i året. Men som regel holder det å la den sitte i håret i 15 minutter, én gang i uken. Skulle du helst hatt en full dag hos frisøren? Med Sjampo og Balsam fra Russian Amber-serien til Philip B har du håret til en filmstjerne – umiddelbart, og i flere dager fremover. Sett opp håret i en scrunchie laget i et Liberty-bomullsstoff fra Nykr, så har du hårpynten for kvelden på plass.

Duft

Nytt år, ny parfyme? For noen er det kanskje et stort steg, for andre er det en etterlengtet forandring. Med 10ml-parfymene til Frederic Malle får du mulighet til å teste en ny duft, uten å måtte knytte deg til den i all evig. Kanskje blir det en ny festduft? Eller kommer du innom en måned senere for å kjøpe duften i større størrelse? Eller så har du kanskje innført din egen lille nyttårstradisjon, der du alltid avslutter ett år og starter det neste med en liten flaske av noe du kanskje ellers ikke ville gått med. Det er ofte da man oppdager de virkelige favorittduftene. Men spør du oss, er Superstitious fra Frederic Malle den ultimate, glamorøse nyttårsduften. Prøv hårparfymen i samme duft dersom parfymen for kraftig for din smak, eller gå for noe helt annet, som Outrageous fra samme merke (inspirert av en Caprinia på stranden i Brasil).

 SE ALLE PRODUKTENE I ARTIKKELEN HER

← Eldre Nyere →