Sommerlige oljer til ansikt og kropp

 Foto: Patti Hansen av Arthur Eglort

 

Olje er sommerens beste skjønnhetsprodukt! Huden trenger både fukt og fett, men ikke minst næring, og oljer gir deg det som trengs for å bli sunn, sterk og glødende. Her er våre sommerfavoritter for både ansikt og kropp.

 

 

Foto: Andrea Blanch for Vogue 1988

 

Ansiktsolje for glødende sommerhud

 

Hvorfor ansiktsoljer? I tillegg til å være proppet med næring bidrar oljer til å styrke hudens egen barriere. Dette vil igjen hjelpe huden med å holde på fukten og beskytte seg selv mot ytre påkjenninger. Og nei, gode ansiktsoljer vil ikke tette porene eller gi deg kviser. Istedenfor vil de kunne balansere talgproduksjonen, og balansere inflammasjon, som i sin tur bidra til en mer balansert hud med mindre urenheter. 

Etter noen dager i solen vil oljer også gi huden en nærmest sminke-lignende effekt. Da oppnår du enda mer av den solkyssede gløden som solen allerede gir. Det er dermed et perfekt produkt å legge under solkremen, påføre på et varmt ansikt utover kvelden eller legge på kinnbeina som en naturlig highlighter i løpet av dagen.

 

Her er ansiktsoljene vi har i toalettmappen i sommer:

 

Kaya Anti-Aging Face Oil fra Costa Brazil: Et helt nytt produkt fra et helt nytt merke, som du nå får i butikken i Oslobukta (og i nettbutikken). Costa Brazil er et bærekraftig skjønnhetsmerke, og produktene er laget av rene, potente og berikende ingredienser som er bærekraftig hentet fra Amazonas. Satt sammen ved hjelp av den nyeste teknologien innen hudpleie, er resultatet en liten, men luksuriøs hudpleieserie. 

Kaya-ansiktsoljen er lett i konsistensen og absorberes raskt av huden. Den inneholder næringsrike lipider, sunne fettsyrer og vitamin A, C og E. En innholdsfortegnelse som synes på huden i form av en naturlig, nydelig glød.

Kaya Anti-Aging Face Oil fra Costa Brazil

 

Retinoic Nutrient Face Oil fra Tata Harper: Dette produktet er nærmest en kombinasjon av en ansiktsolje og et serum. Hvis du bruker det fast vil du merke at det er mer enn bare en ansiktsolje. Navnet på produktet kommer fra oljens retinol-lignende effekt på huden, som både virker inn på linjer, urenheter og generell hudtekstur. Samtidig gjør den huden balansert og sunn, og hjelper med å lindre og stabilisere irritert og sprukken hud. Tata Harpers produkter baserer seg kun på naturlige, nøye utvalgte ingredienser, med ml om å være (minst) like bra som de mest avanserte hudpleiemerkene på markedet. Et fantastisk multiprodukt for sommeren (men også når høsten kommer, og huden gjerne skulle hatt en måned ekstra ferie).

Retinoic Nutrient Face Oil fra Tata Harper

 

Fabulous Face Oil fra Aesop: Med ni nøye utvalgte ekstrakter på innholdsfortegnelsen gir denne oljen massevis av fukt og pleie – selv til den mest overbelastede huden. Den er lett i teksturen og trekker raskt inn i huden, som gjør at huden får en jevn matt overflate. Med andre ord er den super dersom huden din er noe fetere, eller du har kombinasjonshud.

Fabulous Face Oil fra Aesop

 

Foto: Helmut Newton, fra the Glossies
© Helmut Newton Foundation, courtesy of Taschen 

 

Oljer til sommerkroppen:

 

Først og fremst: La sommerkroppen-begrepet referere til den glødende utstrålingen som blir til lengre dager, sol og saltvann, heller enn hvordan du ser ut i badetøy. Og her kommer kroppsoljen inn som en ganske harmløs, herlig quick-fix. Enten du trenger å fakeen ikke-eksisterende glød, ønsker å pøse på med fukt og godlukt, eller vil sørge for farge og beskyttelse på samme tid. Da vet vi hvilken olje du trenger.

 

Sol Sunlight Body Oil fra Costa Brazil: I tillegg til å gi glød innenfra er dette en olje som tilfører en lett skimret glød til huden. Er det noe igjen i flasken etter sommerferien, har du likevel sommerhud langt utover høsten. 

Denne kroppsoljen innholder næringsrik Kaya, Cacay og Açaí som gir huden beskyttelse. Sammen med olje fra Babassu-frø og paranøttolje, begge disse rike på vitaminer, glatter Sol ut fine linjer og tilfører huden masse fukt. Den absorberes raskt av huden og fukter godt, og etterlater den gyllen, solskysset og glødende. Bare husk å riste flasken godt før bruk.

Sol Sunlight Body Oil fra Costa Brazil

 

Sun Oil SPF 50/30 fra Mimitika: Hvis du skal gå for sololje - pass på at huden også får den beskyttelsen du trenger (hvis ikke risikerer du å ende opp som disse typene her). Mimitikas sololje gir fukt og en dewy glød samtidig som den gir en bredspektret beskyttelse mot solen. Aprikoskjerneolje, hibiskusolje og luffafrø som øker melaninproduksjonen, for en raskere, glødende og varig brunfarge.

Mimitika Sun Oil SPF 30 fra Mimitika (kommer også i SPF 50)

 

Revitalizing Body Oil fra Tata Harper: Går du inn på Tata Harpers nettsider, kan du se at kroppsoljen hennes har over 600 kundeanmeldelser som omtaler produktet med ord som magic, game changer og revitalized. Den lover store ord, som å stramme opp huden, minimere linjer, i tillegg til å gjøre den glødende, myk og fuktet. Men også anmeldelsene bekrefter dette. En spa-behandling av et kroppsprodukt, som på toppen av det hele lukter helt herlig. 

Revitalizing Body Oil fra Tata Harper

 

 

← Eldre Nyere →