Et møte mellom Alfred d’Orsay og Marguerite Blessington i 1821 ble starten på en hemmelig kjærlighetshistorie. Hun var 32 år og gift. Han 20 år gammel og bosatt i et annet land enn henne. For å understreke deres tilhørighet til hverandre lagde Alfred en parfyme de skulle bruke begge to. Året er 1830 og slik blir parfymehuset d’Orsay til.

Fra begynnelsen av 1900-tallet samarbeidet D’Orsay med noen av samtidens største talenter innenfor kunst og håndverk. Jean Cocteau, Marie Laurencin and Georges Lepape lagde kampanjer for merket. Baccarat, Daum og Lalique lagde fantastiske parfymeflasker. D'Orsay lanserte nærmere 50 parfymer og det ble solgt 5 millioner av dem i året i butikkene i 24 boulevard des Italiens og 17 rue de la Paix i Paris og på Fifth Avenue in New York.

I 2015, nesten 200 år senere, oppdaget Amélie Huynh parfymehuset som hadde blitt til en slags sovende skjønnhet, og valgte å gi det nytt liv. Kjærlighetshistorien til Alfred og Marguerite og ideen om å krystallisere et øyeblikk og en kjærlighet mellom to mennesker i en duft fascinerte henne. Med D'Orsay, slik parfymehuset er i dag, ønsker hun å videreføre historien og utforsker ulike tilstander av kjærlighet i duftene.