Duften av Silas Henriksen

Henia snakker med Silas Kjølmoen Henriksen, danser ved Den Norske Opera og Ballett.

  

1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du?  

Åh, det første jeg tenker på er peislukt, fyr på peisen; brent tre. Vokste opp i Arendal, så det er jo en sjølukt såklart, og litt råtten tang...Og ferskenlukt! Tanta mi sin pot-pourri; sånne treklosser som var duftsatt...skikkelig 90-talls. Jeg liker egentlig alt som er duftsatt! Det kan være billig og det kan være dyrt, men liker ting som lukter, synes alt lukter godt, ha ha! Nei, ikke vaniljelysene fra Ikea, de er kvalmende. Jeg kan lukte meg ihjel på Tax Free...

Har en kollega som fremdeles bruker Boy fra Tommy Hilfiger, hva er det for noe? Den lukter jo fylla og spy for meg, fjortistida. Hvorfor bruker noen samme parfyme i 5 år? Man må bytte den ut...Onkelen min var flyver og når han kom hjem luktet det anderledes, det er en lukt jeg med tida forbinder med kontinetet, en kontinental lukt.

 

 2. Hva lukter Oslo?   

Oslo, hm, det lukter jo pølse fra mange kiosker og...jo; 13-trikken, den lukta liker jeg! Det er en nyere trikk og den lukter helt spesielt, nesten litt gress, det må være inventaret som lukter. I gangen på Operaen lukter det fra kantina, gjerne litt svak matos med fisk, det minner meg om barndommen og jeg blir sulten.

3.  Du jobber jo ganske intimt med folk som danser, er det mye lukt ? 

 Ja! Det kan være det, ny svette er ikke så farlig, men det er ofte MYE parfyme over svetten. Noen bruker de Victoria Secret-sprayene...dynker seg, ganske slitsomt. Og noen ganger gammelt syntetisk treningstøy som ikke har fått tørke for eksempel...ikke så deilig. Eller gamle ballettsko; først lukter de litt som nybakt brød, så ender det i en grusom lukt som kan minne om oppkast om man ikke bytter dem ut. Lukten av hårspray minner meg bare om å være sliten, så jeg blir nesten sliten bare av å lukte det. Japanerne lukter aldri, de lukter bare rent, ha ha...

4.  Hva lukter Arendal ?

Arendal lukter jo som sagt av sjø, våt tang, litt råttent, det er mye vind. Våren er luktorama; våt asfalt, blomster og bråtebrann.

5.  Hva lukter drømmemannen?

Han bruker Musc Ravageur, han brukte Paco Rabanne.

Jeg er litt lei av tre-lukter på meg selv, men synes det er godt på andre fremdeles, i det siste har jeg likt å gå med pudrede dufter, og den jasmin-lukten fra diptyque... mmm, den lukter så godt!

Og Portrait of a Lady! Den er det en kollega som bruker, og det lukter så deilig hver morgen. Jeg sniffet meg frem til hvem som luktet så godt, og bare; HVA er det du bruker?  

 

 

 

 

 

 

 

5. Hvis Dirty Dancing var en lukt, hvordan ville den ha vært?

Litt tobakk, blanda med varm ny svette. Jeg tenker på svettebukser, de sorte. Og at de bader...lukta av at man har hatt på seg parfyme, men så bader man, og det som er igjen av parfymen på huden...en svakere versjon.

 

← Eldre Nyere →