Fem produkter vi tenker på akkurat nå

Foto: C. W. Winter and Anders Edström, The works and Days (of Tayoko Shiojiri in he Shiotani Basin), 2020

 

Vi nærmer oss slutten av november, og er allerede godt i gang med en mørk, kald tid. Dagene er kortere, sommerparfymen dufter ikke som den gjorde for et par måneder siden, og huden ber om en annen type omsorg. Her er duftene, hudproduktene, leppestiftene og duftlysene vi tenker på på akkurat nå.

Duften av midnattssol passer overraskende godt når dagene er som kortest.
Foto: privat

 

Lys Sølaberg fra Maison Crivelli

Selv om temperaturen den siste tiden kanskje ikke har minnet om november, er det definitivt ikke sommer lengre. Dette har jeg blant annet innsett ved at parfymen jeg brukte i sommer ikke lengre funker som den gjorde. Den blir for lett, for frisk, for sprudlende for den kjølige morgenlufta og de mørke dagene. Den trenger det frodige og fargerike i omgivelsene, som ikke lengre er der, og da blir den heller bare litt off. Samtidig ønsker jeg ikke noe tungt og voldsomt. Dermed: hvordan finne en lett og (noe) frisk parfyme som likevel passer vinteren? Jeg har landet på Lys Sølaberg fra Maison Crivelli.

Lys Sølaberg har den kjølige, karaktersterke renheten fra liljen (lys på fransk), fruktigheten fra en kvede, og en varmere – men likevel mineralsk – base av ambroxan, sedertre og eikemose. Umiddelbart dufter den relativt salt og fruktig, men med en mild, krydret motstand. Etter en liten stund på huden har den noe mer kjølig pepret ved seg, kombinert med den varme mineraliteten fra ambroxanen. Den er nydelig. Duften omfavner samtidig de kalde dagene og behovet for varme, uten å virke for intens eller tung. Den simpelthen imøtekommer senhøstens skiftende temperaturer og uvedkommende mørke på en måte jeg ikke hadde forventet. Som om duften har en forståelse av hva vi egentlig trenger, men vi ikke klarer å uttrykke selv. Men så er det jo det som er fantastisk med å finne den riktige parfymen.

 

 Ansiktsrens og maske i én, perfekt for trøtt høsthud.
Foto: Amly

 

Deep Reveal fra AMLY

Et tegn på at et hudprodukt virkelig funker er når du bruker det for første gang på lenge og imponert av egen hud. For så å få komplimenter på gløden din av folk du møter på gaten. Dette er altså tilfellet med AMLY sin pommade-rens Deep Reveal, som blir en velduftende olje i kontakt med huden. Jeg har som vane å tenke at det er grenser for hvor mye en rens kan gjøre for huden, utover å passe på at den er ordentlig ren, uten å strippe huden for fukt og fett. Samtidig vet jeg godt at dette ikke stemmer - og blir for alvor påminnet gjennom denne rensen fra det britiske hudpleiemerket, som kombinerer holistisk tekning med bioaktive prosesser.

Deep Reveal er en rens som inneholder propolis, hyaluronsyre og eplekjerneekstrakt, og virker dyptrensende, fuktgivende og anti-inflammatorisk, som gjør at den er super mot rødhet og urenheter. I tillegg til å brukes som en rens (som fjerner alt av sminke), kan den brukes som en maske. Ha den på i femten minutter før du lett tørker av det overflødige med en våt klut. Uansett hvor lenge du har den på, gir rensen en myk glød jeg ikke trodde var mulig i løpet av noen minutter, men som jeg tar i mot med åpne armer på denne tiden av året.

 

Lip Viny i Fantôme kan også brukes på øynene eller som highlighter.
Foto: Privat

 

Lip Vinyls fra BYREDO

Først av alt må jeg få unna at jeg elsker emballasjen på BYREDOs Lip Vinyls – en flytende leppestift som befinner seg et sted mellom en pigmentert lipgloss og en glossy leppestift. Og jeg må innrømme at det var utseendet som umiddelbart trakk meg mot produktet. Den minner om ultra-maskuline parfymeflakonger fra 80-tallet, samtidig som den får meg til å lure på om den egentlig er inspirert av en DNA-test for romvesen fra en sci-fi film. Ikke godt å vite.

Men så er også selve produktet imponerende bra. Jeg synes glossy produkter er gøy, men av erfaring blir de bare liggende og støve bakerst i skuffen. BYREDOs Lip Vinyls kjennes ordentlig digg å ha på, gir leppene fukt heller enn kliss, samtidig som den gir et veldig fint glossy uttrykk. Det er nesten så jeg ikke trenger leppepomade. Istedenfor jeg tar meg selv i å ta den på flere ganger om dagen fordi den er så fin.

I likhet med resten av sminkeserien til BYREDO, er Lip Vinyl fine å bruke på flere måter. Fargen Molasses gjør seg godt både som på lepper og kinn. Baiser Cosmique og Auburn er perfekte til alle førjulsselskapene. Fantôme er fin som highlighter eller øyenskygge, i tillegg til å brukes som en transparent gloss.

 

Illustrasjon av Lawrence Mynott for Trudon

 

Mary fra Trudon

Hvilken bok leser du i høst? Uansett hva svaret er, så er det duftlyset Mary fra Trudon du skal brenne mens du setter deg til rette i godstolen om kveldene. Lyset er dedikert til, og oppkalt eller, Mary Shelley, den fantastiske (og noe uventede) forfatteren bak klassikeren Frankenstein, er det likevel lite ved duften som minner om en grøsserhistorie. Istedenfor er lyset sammensatt, varmt, og fullt av indre liv. Med noter at tuberose, immortell, kardemomme, røkelse og gaiactre er det et utrolig fint lys å brenne og drømme seg bort i gjennom de mørke månedene.

 

En pudret, varm duft. Som en varm kasjmirgenser å ta med seg inn i vintermånedene. Foto: Heaven Scent

  

Himitsu fra Regime des Fleurs

Leskende tørr og lun, er ordene som Ilija bruker for å beskrive Himitsu – den pudrete, varme fiol- og heliotrope-duften fra Regime des Fleurs. Med noter av safran, tolu-balsam, og suede, komplimenterer duften frostpusten i det lave morgenlyset om morgenen, og varmer huden uten å ta for mye plass. Den følger deg gjennom dagen som en varm kasjmirgenser, gir deg den olfaktoriske versjonen av en nystrøket ulldress med stive kanter når du i ettermiddagsmørket rasker gjennom et vær som befinner seg et sted mellom snø og regn. Den er som blikkontakten du får med noen på bussen.

 

Se produktene som får oss gjennom mørketiden her

 

← Eldre Nyere →