Duften av Amir Amadeus

Henia snakker med Amir Amadeus, for tiden aktuell i spillefilmen DRIB, om duft.

 

 

1. Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du? 

 Stekt løk, med en god dæsj gurkemeie i oljen hvor løken freser. Og den lukta av butikk, når du går i dagligvarebutikken, og det lukter litt kjeks egentlig, noe litt tørt og søtt blant hyllene, det er barndom. Vaffelkjeks, og mariekjeks. For å få den lukta tror jeg man må være i butikken veldig tidlig på morgenen. Og lukta av cornflakes, nam.  Melk og sukker på cornflakesen.  Og lukta av oliven, fetaost og peppermynte, nam, det lukter helt himmelsk.  Mamma er fra nord – Iran, så hun kan masse om urter, og bruker det mye. Også bruker hun mye rå løk, rå løk til alt, i salater og sånn.

2. Hva lukter Oslo?

Akkurat nå lukter det veldig grønt, akkurat flytta til Trosterud, det er skog og grønt overalt. Litt som Eau de Lierre, den første parfymen jeg kjøpte av deg, det var i min romantiske periode, kjøpte den vel til dama. Ellers vet jeg ikke, føler jeg ofte har tett nese så det lukter ikke så mye inne i byen, men spar fisene dine til du går utenfor Nasjonalmuseet, der lukter det alltid bæsj. Turistene står i lange køer i prompelukta, eller kanskje det er de som lager den. Jeg bodde på Carl Berner før, der lukter det dritt og sot. Jeg elsker trær, og lukta av de, jeg vil bli botaniker tror jeg. 

Tenk om det å dø er bare lukt, hvorfor ikke bare være lukt. Eller man bare ender opp som bare en stor nese, det er derfor den aldri slutter å vokse.

Hva lukter Kristiansand?

Veldig mye hav, det lukter flott og friskt. Mmmm, det er gode barndomsminner, makrell og reker, sol og salt sjø. Jeg var så barnslig, lekte rundt og hadde pizza – klubb til jeg var 19 år. Så ble jeg Straight Edge, var så naiv da jeg kom til Oslo.

 3. Hva lukter drømmedama?

Hun lukter som hun jeg er sammen med. Hun lukter veldig godt. Mykt og rent, det er bare godt, litt som laktosefri melk, det lukter mye bedre enn vanlig melk. Skjønner ikke når folk sier at nordmenn lukter melk som noe negativt, jeg liker melkelukt. Hun bruker Molecule 01, så hun lukter jo den og. 

 

 

 4. Hvis Dirty Dancing var en duft, hva ville den luktet?

Dritt, likte aldri den filmen. Likte Patrick Swayze i Point Break.

Hva lukter en bad-ass egentlig? Litt sigg, ikke sneip, men kanskje en sigg av merket Silk Cut, slik som Jude Law røyker i Alfie, eller er det Closer. Cigarer lukter så godt, lukta inne på Sol Cigarer på Drammensveien får meg til å få lyst til å røyke pipe.

Skulle ønske jeg kunne lukte slik jeg ser for meg Don Corleone på Sicilia i Gudfaren 2. Appelsinblomst, og sjø.

← Eldre Nyere →