Duften av Hannah Hansen

Henia snakker med Hannah Hansen som jobber som modell og studerer Retail Design og Interiørdesign ved Westerdahls. 

1) Hvis du lukker øynene og tenker på barndommen, hva lukter du?

Jeg har vokst opp på Snarøya, så det er mye hav og vi var alltid i båt om sommeren... så lukten av salt sjø. Foreldrene mine er opprinnelig fra Sandefjord, og jeg har mange barndomsminner derfra: Tur med besteforeldre, bærplukking, og vi plukket noen store gule blomster jeg ikke husker hva heter, de lukter veldig godt. Også elsket jeg lukten av pappas barberskum da jeg var liten, smurte meg inn med det i dusjen bare for å nyte lukten, ha ha, liker fortsatt lukten av barberskum.

2) Hva lukter Oslo?

Aner ikke...føler ikke at Oslo lukter noe eget slik som andre steder, men kan noen ganger få en dunst av andre byer, tenke at- åh, her lukter det litt Milano eller New York. Det er for rent i Oslo, du kan puste uten å kjenne masse lukt fra søppel og mat.

Henia: Du har jo vært i Positano på Amalfikysten i Italia mye, hva lukter det der? 

Hannah: Ja der har jeg vært hver eneste sommer siden jeg var liten, utenom i år, det var litt trist. Vi har bodd på det samme hotellet og kjenner alle som jobber der, det er så koselig. Det føles veldig hjemme. Positano har en helt egen lukt, så deilig! Fiken, oliven og sitron. Og masse blomster, kanskje det er all bougainvilleaen. Det lukter litt syrinaktig egentlig. Og duften Eau d'Italie fra Eau d'Italie! Har den i bodylotion og den lukten "takes me back", alltid. Selv om det er en litt utypisk duft for meg; jeg bruker vanligvis alltid noe med vanilje eller tobakk, og gjerne noe mer maskulint. Elsker Oud Immmortel, men den kan jeg ikke bruke, lukter bare Jostein Wålengen for meg. I sommer investerte jeg i 30_07 fra Son Venin, den er så god. Passe krydret, varm og rund. Jeg kommer alltid tilbake til Vanille Insensée fra Atelier Cologne, den funker alltid. Når jeg kjøper parfyme må det være en vakker flaske, jeg stiller de ut, det er som små gaver til meg selv. Det er veldig humøravhengig hva jeg bruker fra dag til dag. 

 

3) Hva lukter drømmemannen?

 Å gud, ha ha ha, hvertfall noe mer maskulint enn det jeg bruker, kanskje noe Oud. (Hun får lukte på The Night fra Frédéric Malle, en veldig kraftig oud ) Hæ? Ha ha, oi,  kanskje ikke oud, eller ikke så mye hvertfall, trekker det tilbake, noe mye mere rent. (Lukter på diptyques Volutes med L'Eau de Tarocco layered over) Ja, mmmm, mer der. 

   

 

 4) Hvis Dirty Dancing var en duft, hva ville den luktet?

Har ikke sett den, den ligger hjemme, ikke tatt av plasten ennå.

Henia: Hva? OK, da må du gå hjem og se den, og sende svaret på sms senere.. 

Hannah: OK.

 

← Eldre Nyere →