Oda og Teresas favoritter gjennom 2021


Hvilke produkter brukte vi hos Heaven Scent i 2021? Les om parfymene, lysene og kremene som ble fjorårets favoritter hos Oda og Teresa.

Oda og Teresa begynte begge å jobbe hos Heaven Scent for 3-4 år siden. De hadde tidligere vært kollegaer på en restaurant, og da de tilfeldigvis kom i snakk om Teresas nye arbeidsplass på en fest, var Odas respons umiddelbar: Det er jo drømmejobben. Siden har de begge jobbet hos Heaven Scent. Og jeg (Emma) har tilbragt mange fredagskvelder med disse to, hvor vi i timesvis har diskutert hvilke dufter de ulike gjestene i baren ville brukt, personlige topp ti-lister og analyser av alt fra gourmand-dufter til den typiske Diptyque-kunden. Listen over jobbrelaterte samtaleemner beveger seg langt utenfor arbeidstid, men det er vel solid tegn på en genuin interesse for duft? Derfor er det ekstra gøy å lese hvilke produkter de brukte og dufter de gikk med i året som gikk. Her har du deres 2021-favoritter:

Se alle Odas favoritter her

Se alle Teresas favoritter her

Duft

Oda: "I året som gikk har jeg valgt dufter som ikke tar for mye plass. Kanskje er det et behov som har kommet av at jeg har tilbragt mer tid i eget selskap, og dermed ikke hatt behov for å dufte så mye? Eller så har det simpelthen vært smak og behag, slik duftpreferansene mine hele tiden endrer seg. Parfymene jeg har gått med er blant annet Angelique Sous La Pluie fra Frederic Malle og Silver Musk fra Nasomatto. Førstnevnte dufter av en hage etter det har regnet, grønt og duggfriskt, mens Silver Musk er en ren og kjølig musk. Den har lang varighet, men dufter som typ nydusjet hud. Hvis jeg derimot skal på meg en duft som tar litt mer plass, blir det Carnal Flower fra Frederic Malle. Det er en ren, men elegant tuberoseduft, med en base av blant annet kokos og musk, som gjør den varm og mer hudnær.”

Teresa: Liquidnight fra A Lab on Fire var i hvert fall vinterduften min. Den er smokey og varm nok for den kaldeste vinteren, men er samtidig en treduft med en helt egen karakter. Jeg blir aldri lei av denne. Ellers brukte jeg Muschio fra Santa Maria Novella når jeg bare ville lukte godt – det er den perfekte hudduften. Og Atacama fra Altaia når jeg skal drømme meg bort til den fruktige saltvannsbrisen langs Amalfi-kysten.”

Ansikt

Oda: “I året som gikk var Resurfacing Serum fra Tata Harper en favoritt. Dette er glød-serumet inneholder en sammensetning av AHA og BHA-syrer, i tillegg til å gi huden masse fukt. På grunn av syrene unngår jeg å bruke serumet hvis jeg skal tilbringe dagen i solen, og bruker alltid Sun Drops over. Men så bestod 2021 av mye annet enn solskinnsdager, og da er serumet en god erstatning. Huden min får virkelig en helt egen glød. Når huden min kan bli litt kranglete utover vinteren, veksler jeg på å bruke det sammen med Calming Serum fra Dr Barbara Sturm. Jeg bruker også rensebalmen fra AMLY daglig, som fjerner all sminke, beroliger huden og gir masse fukt.

Teresa: “Helt klart Super Facial Serum fra Verso! Huden min ser utrolig sunn ut når jeg bruker det, uansett om det er midt på vinteren, etter en helg på byen – eller en helg i karantene, for den saks skyld. Av erfaring kan huden min bli litt irritabel og tørr av retinol, som virkestoffet i serumet. Men i likhet med resten av Verso-serien er retinolen deres veldig stabil og skånsom. Med andre ord funker produktene utrolig godt, uten at det går på bekostning av en litt senisitv hud. I tillegg bruker jeg også Sun Drops fra Dr. Barbara Sturm på toppen, hver dag, alltid.”

I dusjen

Oda: Weightless Volumizing Shampoo og Weightless Volumizing Conditioner fra Philip B. Disse fuktgivende volum-produktene er basert på hovedsakelig naturlige ingredienser. Både sjampoen og balsamen er drøy i bruk, dufter mildt og godt, og gjør håret glansfylt og mykt uten å kjennes tungt. De var en veldig god erstatning for uteblitte frisørbesøk i året som gikk. Til kroppen bruker jeg gjerne badeskummet til Santa Maria i Novella i Tabacco Toscano, særlig når det er kaldt ute.”

Teresa: Dusjoljene fra Aromatherapy Associates er fantastiske. Både hvordan de føles på huden, og duftene. Jeg bytter litt mellom de ulike duftene etter sesong og humør, men faller alltid tilbake på dusjoljen De-Stress Mind. Den passer dessverre litt for ofte, men så lever den også opp til navnet! Den inneholder eteriske oljer som dufter av villkamille, petitgrain og labdanum, og dufter både rent og varmt. Jeg liker også å ha mange, små duftopplevelser i løpet av dagen. Det er for eksempel deilig å kjenne at hele badet dufter av dusjoljen, og deretter smøre inn huden med en fuktighetskrem, uten at det blir for mye. For tiden bruker jeg Santa Maria Novella Body Fluid i duften Tabacco Toscano, som lukter lunt av tobakk og vanilje.”

Duftlys

Teresa: Josephine fra Cire Trudon er et lys som det tok meg litt tid å oppdage, men som jeg har forelsket meg helt i. Det er inspirert av botanikeren Josephine Bonapartes egen hage, som bestod av blomster og planter fra alle verdenshjørner. Og lyset dufter nettopp av det: En stor, kompleks og kaotisk hage, som ikke kunne tilhørt noen andre enn en lidenskapelig botaniker. Det er kaffirlime kombinert med jasmin, rose, kryddernoter og sandeltre, og var duften av soverommet mitt i 2021.”

Oda: “Jeg er generelt veldig glad i Goutal sine lys. De kommer i fargede, transaparente glass, kan refilles når de er brent opp, og så er duftene utrolig deilige. I 2021 brant jeg lyset Une Maison de Campagne, altså fransk for et hus på landet. En fin motsetning til min ettromsleilighet, og en duft å drømme seg bort i. Lyset dufter av solbær og roser, og kjennes litt som Goutals egen tolkning av det klassiske Baies-lyset fra Diptyque.”

← Eldre Nyere →